trešdiena

Ugis Brikmanis

Ērmaņu muižas iedvesmotāji
Uģis Brikmanis
(1956 - 2018) 

 Režisors

Ar savu dziesmu svētku vīziju, mūsdienīgu saturīgumu, pamatotu domu dziļumu, bezkompromisa kvalitātes pamatīgumu Uģis izveidoja mūsu kopējās apzināšanās ceļu XXI gadsimtā. Mūsdienīgas Dziesmu svētku paradigmas radītājs.

Patiess patriots, dedzīgi idejisks, neuzpērkams. Kompetents skatuves un ekrāna režisors, jaunu brīvdabas objektu apguvējs, scenogrāfs, aktieris, dzejas izpratējs (reta mūsdienu spēja), tehniskais direktors, gaismu un skaņas tehnikas un mākslas praktiķis – viss vienā Leonardo laika universālā personībā – Uģis Brikmanis.
Īstā laikā un vietā, unikāls.

Man ir bijis tas gods radoši strādāt kopā ar Uģi Brikmani daudzos projektos – skaņu albumos, dziesmu svētku un citos lieluzvedumos, jaunu lieldarbu tapšanā, „Pagānu gadagrāmatas“ uzvedumos Latvijā un Austrālijā (saredzēt un sajust arī Uģi tuvplānā kājām mērojot ceļus atpakaļ uz viesnīcu Melburnā). „Piesaukšana“ bija īpašs notikums, audiovizuāla prezentācija, kurā Uģis godināja, pats noskandēja visus Lāčplēša ordeņa kavalieru vārdus. Visus un katru atsevišķi.

Lai arī tieši Ērmaņu muižā mums neiznāca satikties, tomēr muiža no Tevis saņēma un saņem caur mums Tavu Gaismas Meistara (vai pat – Gaismas Bruņinieka!) principialitāti - garīgumam, saturam, pēctecībai, cieņai. No Tevis smeltā iedvesma, nepadošanās, meklējumi, arī pret straumi - mūsu darbos dzīvo tālāk.


Uģim Brikmanim -


Mūžīgā cieņā un pateicībā,

Uģis Prauliņš
(28 XI 2018)


Uģis Brikmanis. Brainstorming @Deglaviela40. Foto: (c) 2005 Gunta Andersone

IZLASIET: 

https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/cilvekstasti/ugis-brikmanis-in-memoriam.a288878/

Ērmaņu muižas topošajā parkā par godu, Uģa Brikmaņa piemiņai iestādīts Latvijas ozols no Timuku mājām (parastais ozols Quercus robur 'Timuki') 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru