piektdiena

Joachim von Vietinghoff - 2022


2022. g. 14. septembrī 

Ērmaņu muiža bija laimīga šodien - muižas cēlāja* mazdēls ceturtajā paaudzē - ievērojamais filmu producents Joahims fon Fītinghofs un viņa ģimene apciemoja muižu nelielās, bet sirsnīgās pusdienās.

Tikšanās bija saviļņojoši atklāta un jēgpilna. Neilgajā laikā tika izrādīta līdzšinējās atjaunošanas gaita, veltīts laiks atskatam muižas tapšanas vēsturē pirms 200 gadiem, iztēlota vīzija muižas dzīves un vides tālākā attīstībā.

Ingas /Inga Praulina/ zupa un pašceptās maizes + ķirbju sēklu smēriņš bija spēcinoši un, kā vienmēr, augstās virtuves cienīgi.

Sirsnīgi pateicamies kino zinātniecei Anitai Uzulniecei un visiem labiem cilvēkiem par šo iespēju mums beidzot satikties šai iedvesmojošā vēsturiskajā vietā!



*) Brīvkungs Burhards fon Fītinghofs - Frh. Burchard Christoph v. Vietinghoff gen. Scheel (1767 - 1828), Pēterburgas Zinātņu akadēmijas goda biedrs, slepenpadomnieks, Alūksnes pils kompleksa un parka izveidotājs tā ideālajā veidolā 18. gs. beigās un 19. gs. sākumā.

Joachim von Vietinghoff - Joahims fon Fītinghofs (1941) uzņēmis vairāk kā 70 filmas. Pastāvīgais Vācijas kinoakadēmijas biedrs.

Joahima fon Fītinghofa oficiālā mājas lapa
http://vonvietinghoff-film.de/en/

Joachim von Vietinghoff Vikipēdijā
https://de.wikipedia.org/wiki/Joachim_von_Vietinghoff
Uģis Prauliņš, Joachim von Vietinghoff
(c) 2022 von Vietinghoff






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru